Behandlingar

Tvätt och städning

 

Vårt mål är alltid att ge dig som kund en riktigt prisvärd lösning för vård av bilen, då förutsättningarna ofta varierar i form av mängd smuts, tid mellan besök etc. så erbjuder vi dels våra olika grundprogram att utgå ifrån därtill har vi också valt att kunna tillämpa en utökning av vissa program mot en tilläggskostnad, detta för att kunna nå likvärdiga resultat även vid något avvikande förutsättningar. Det underlättar ofta för oss att få se din bil och bedöma dess kondition för att kunna ge dig en så komplett prisuppgift som möjligt. 

Så besök oss gärna och prata med oss så hittar vi rätt lösning för dig! 

TVÄTT OCH REKOND

Utvändig handtvätt

Avfettning, flygrostborttagning, svamptvätt, avspolning och avtorkning  350 kr.


Tillval


  • Keramisk sprayvax  skydd 3 mån 349:-
  • Asfaltborttagning från 349:-
  • Fönsterputs in & ut 80:-
  • Motortvätt 295:-
  • Dammsugning  av kupe 100:-
  • Dammsugning av bagageutrymme 80:- 
  • Extra avfettning 100:-
  • Rengöring av dörrfalsar 149:-
  • Däckglans 80:-

Rekonditionering


En rekonditionering innebär en noggrann rengöring och städning av bilen som återskapar nybilskänslan och fräschar upp. Den kan även öka livslängden och värdet på bilen.

Vi har olika rekonditioneringspaket beroende på bilens skick. I samråd och konsultation med dig som kund strävar vi att alltid erbjuda bästa möjliga behandling.

Minirekond- Tvätt och storstädning

Med Mini rekonditionering får du bilen riktig ren på både in och utsidan. Vi lägger dessutom på en keramisk sprayvax som gör att billacken blir vatten och smutsavvisande. Vaxet skyddar i ca 2 månader.

 

Detta paket är en populär behandling för snabb och effktiv uppfräschning av bilen. Ett gott val inför vinter och vår.

 

Utvändig handtvätt med schampo, kallavfettning och insektsborttagning, avspolning av plastmattor, rengöring av dörrfalsar, dammsugning, fönsterputs och dammtorkning, rengöring av alla plastytor, asfaltborttagning och keramisk snabbvax. 

 

Behandlingstid ca 2-3 timmar


Liten 1195:-   Mellan 1395:-   Suv/stor 1595:-   7sits/skåpbil 1795:-

                                                         

Försäljningsrekond


Försäljningsrekond är en anpassad behandling som fokuserar på det helhetsintryck som behövs inför en eventuell försäljning. Lacken poleras så att små tvättrepor avlägsnas och glansen höjs maximalt, stenskott och andra småskador lagas med lackstift/färgpenna. Motorn tvättas och bilen städas mycket noggrant på insidan.

 

Utvändig handtvätt med schampo, kallavfettning och insektsborttagning, avspolning av plastmattor, rengöring av dörrfalsar, dammsugning, fönsterputs och dammtorkning, rengöring av alla plastytor, asfaltborttagning och keramisk snabbvax. 

 

Behandlingstid ca 8 timmar

 

Pris från 2495kr 


Helrekond

 

När vi rekonditionerar en bil gör vi vårt yttersta för att återställa bilens utseende så nära nyskick som möjligt. Bilen åtgärdas både interiört och exteriört.


Utvändig rekonditionering

Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om du hjälper oss med originalfärg.


Invändig rekonditionering

Bilen dammsugs i kupé och bagageutrymme. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.


Behandlingstid ca 8 timmar


Pris från 2995kr

 

Utvändig rekond

 

När vi rekonditionerar en bil gör vi vårt yttersta för att återställa bilen skick så nära nyskick som möjligt. Bilen gås i denna behandling över exteriört.


Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om du hjälper oss med originalfärg.


Behandlingstid ca 8 timmar


Pris från 2495kr

Lackskydd

Ytbehandling av bilens lack som ger effektivt skydd mot yttre påverkan.

Nybil (ej äldre än 6 månader).                                                          Från: 3500 kr.


Äldre bilar kräver en bedömning av bilens skick innan pris kan ges. Var god kontakta oss för en konsultation av just din bil. Från: 4500 kr.

Storleksreferenser:

 

Liten: VW Polo, Nissan Micra


Mellan: BMW 1,2,3,5-serie, Volvo V60, MB C-klass, Audi A3,A4,


Stor/Suv: BMW X3,X5, VW Touareg, Audi Q5,Q7, Volvo XC60, Tesla model X


7sits/skåpbil: Volvo XC90, VW Sharan, Ford Galaxy, MB Vito

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Glasbehandling 995:-


Framruta & framdörrar

Aquaguard är ett unikt skydd för bilens rutor. Fördelarna är att rutorna blir mycket lätta att hålla rena från insekter, smuts och trafikfilm, vilket medför bättre sikt.


Reflexer - Vid mörkerkörning minskar reflexerna. Studier i USA har visat att reaktionstiden vid körning i regn minskar med 25% om rutan är behandlad med Aquaguard.


Lång hållbarhet - Skyddet ska inte förväxlas med liknande produkter på marknaden. Aquatec förenar sig med glaset och har därför en mycket lång hållbarhet.


Enkel rengörning - Rutan blir efter behandling tätare vilket gör att is, smuts, insekter mm inte får fäste på glaset som därför blir lätt att rengöra.


Regndropparna glider också av rutan vid körning i högre hastigheter. Det gör att vindrutetorkarna inte behöver användas lika ofta. 


Hållbarhet 12-18 månaderKlädseltvätt 349:-/säte


Klädseltvätt kan behövas när bilens säten blivit smutsiga, något har spillts ut eller om en luktkälla behöver tas bort.


Vid en klädseltvätt används hetvatten i kombination med en smutslösande kemikalie. Vi använder en speciell tvättmaskin som sprutar kemvätska samtidigt som den suger upp det smutsiga vattnet. Detta ger textilen en genomsköljning så att smutsen försvinner. Efter tvätten torkas klädseln med hjälp av en avfuktare. Processen upprepas tills resultatet är fullgott.


Läderbehandling fr. 995:-


Vi börjar alltid med att rengöra skinnet med specialanpassade rengöringsmedel för att tvätta bort fett, fläckar och ingrodd smuts. När skinnet sedan är torrt appliceras ett nytt skydd som återfuktar och impregnerar ytan. Klädseln har nu fått en ökad motståndskraft mot UV-strålar, uttorkning och fläckar.


Hur ofta skinn och läder bör behandlas beror förstås hur mycket bilen används, men en gång om året rekommenderas. Vi har även produkter till försäljning om du vill göra arbetet själv.


Impregneringen fr. 995:-


Impregneringen mättar fibrerna i textilierna så de inte längre kan suga åt sig annan vätska. Fläckar får sedan svårt att uppstå. Du kan lätt torka upp det som kanske råkar spillas med en fuktig trasa.


Ytan som ska impregneras måste vara helt ren före behandlingen. Smutsiga ytor kompletteras därför med en klädseltvätt. Vi rekommenderar att denna behandling görs när bilen är ny. Klädseltvätt behövs inte då!Fälgbehandling fr. 349/st:-


Det har alltid varit ett problem att hålla bilens fälgar rena och snygga då bilens bromsar bildar ett fint bromsdamm som lätt fastnar och bränner in i fälgen. Denna behandling löser detta genom att försegla fälgens yta och göra den tätare.

Fälgbehandlingen ger fälgen en smuts- och vattenavvisande yta med god hållbarhet. Efter behandlingen behöver inte längre starka fälgmedel användas. Nu räcker det oftast med milda rengöringsmedel i kombination med högtryckstvätt. Förutom att detta gör rengöringen enklare är det också bra för miljön.


Vanligast är att vi behandlar fälgens utsida, men vi kan även behandla fälgens insida om  hjul eller fälg lämnas in lösa. Vi gör givetsvis fälgen kliniskt ren före behandlingen.Luktsanering 1395:- 


Dålig lukt i bilen kan bero på många saker. De vanligaste orsakerna är att någon har rökt i kupén, att djur har varit i bilen eller att något har spillts ut på klädsel eller golvmattor.


Luktsaneringen innebär att bilens kupé fylls med en gas som skapas genom att förånga olika kemikalier. Vilken kemikalie som ska användas bestäms av vilken källa som har orsakat den dåliga lukten. Gasen får verka under en bestämd tidsperiod varefter kupén sedan luftas. Eventuellt får behandlingen upprepas om all lukt inte har försvunnit.


Orsaken till varför det luktar dåligt – källan – måste naturligtvis hittas och sedan tas bort. Ibland kan luktsaneringen behöva kombineras med en klädseltvätt eller till och med demontering av delar av inredningen för att komma till rätta med problemet.

Motortvätt

Avfettning och behandling vilket
återskapar plastdetaljer och gummi till nyskick och ger en
vattenavvisande yta.                      

                                                                                                                                          350 kr

Båtvård


Vi hjälper dig med rekonditionering av din båt. Vi ser till att den återfår och behåller sin glans samt ger dig råd om hur du undviker torrsprickor och matta, trista ytor.


 800kr/tim inklusive moms, Materialkostnader tillkommer där inget annat anges.


Vi har under åren utvecklat smidiga, skonsamma och professionella metoder i allt som rör underhåll och båtskötsel. Du är naturligtvis också välkommen att kontakta oss för att få tips och råd samt köpa de produkter du behöver för att få din båt i så bra skick som möjligt inför säsongen.


HITTA OSS


Trivselbolaget AB

Valemossen 2

475 32 Öckerö

Email: erica@trivselbolaget.se

Telefon: 0733-802355


ÖPPETTIDEREfter överenskommelse!


Copyright © All Rights Reserved